Gør en forskel som ægdonor?
At være ægdonor er en enestående mulighed for, at hjælpe andre med at skabe den familie de drømmer om. Det er en proces, der kræver overvejelse og engagement, men resultatet er ubeskriveligt. Ved at donere dine æg, bliver du en nøgleperson i en rejse mod forældreskab – en rejse, der for mange har været fyldt med udfordringer og længsel.
Vores klinik fokuserer på at gøre processen så sikker og støttende som mulig. Fra det indledende møde til medicinsk evaluering og selve donationen, er vores team med dig hvert skridt på vejen. Vi sikrer, at alle procedurer udføres med den højeste standard for pleje og professionalisme.
Hjælp barnløse par
For mange par er ægdonation den sidste chance for at opleve glæden ved forældreskab. Din donation kan være nøglen til at åbne døren for et livs kærlighed og glæde for et par, der længes efter at starte en familie. De historier, vi hører fra forældre, der har fået hjælp gennem ægdonation, er hjertevarmende og bekræfter den enorme betydning, denne handling har.
Juridiske retningslinjer
Når en kvinde har doneret sine æg til en anden kvinde eller par, så overgår retten til æggene samt moderskabet juridisk til modtageren af ægget.
Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal en ægdonor være mellem 18 og 35 år og må maksimalt give ophav til 12 børn. Det anbefales, at en ægdonor maksimalt donerer æg seks gange.
En ægdonor kan vælge at være kendt, anonym eller ikke-anonym donor.
Bliv ægdonor hos IVF-SYD
Hvis du overvejer at blive ægdonor, inviterer vi dig til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Vi vil give dig al den information, du har brug for, og besvare alle dine spørgsmål. Det er vigtigt for os, at du føler dig informeret og tryg ved hele processen.
At være ægdonor er mere end bare en medicinsk procedure; det er en uselvisk og omsorgsfuld handling. Hos IVF-SYD er vi dedikerede til, bedst muligt, at matche ægdonor med modtager og vi er dybt taknemmelige for hver eneste kvinde, der vælger at gå på denne rejse med os. Sammen gør vi forhåbentligt drømmen om forældreskab til virkelighed.
Kontakt os i dag
Er du interesseret i at få en snak om at blive ægdonor? Så udfyld gerne nedenstående skema. Herefter kontakter vi dig snarest muligt.
Ægdonor – Typer
En kendt ægdonor er en donor, som modtageren selv kender.
En anonym ægdonor kendes ikke af modtageren, men man kan få oplysninger om hudfarve, hårfarve, øjenfarve, højde, vægt, blodtype samt alder.
En ikke-anonym (åben) ægdonor kan tillade at barnet får flere oplysninger om donoren. Heriblandt tilladelse til at kontakte ægdonor, når barnet bliver 18 år.
Værd at vide
Kan jeg blive ægdonor?
En ægdonor skal være sund og rask, normalvægtig, ikke-ryger og mellem 18 og 35 år. Der må ikke være nogen arvelige sygdomme i din familie og du skal teste negativ for syfilis, HIV og hepatitis B og C.
Påvirker ægdonation mine muligheder for at blive gravid?
Nej, du har fra fødslen omkring 1 million ægceller i dine æggestokke. Hver måned modnes ét æg. Ved ægdonation vil dine æg blive hormonstimuleret, således at 8-10 æg modner samtidig. Det er disse æg, som du kan donere.
Er der risiko for at jeg går i overgangsalder tidligere?
Nej.
Skal jeg have taget min spiral ud, før jeg kan donere æg?
Nej, du kan gennemføre donationen med både kobberspiral og hormonspiral.
Hvad nu hvis jeg bruger p-piller?
Når du starter hormonstimulationen, så holder du en p-pille pause. Derfor er det nødvendigt, at bruge kondom som prævention imens. Du kan genoptage p-pillerne på den blødning, der starter 10-12 dage efter at æggene er taget ud.
Kan jeg blive steril af at være ægdonor?
Nej, der er ingen senfølgevirkninger ved at være ægdonor.
Hvilke risici er der ved selve ædonationen?
Hormonstimulation ved ægdonation kan give bivirkninger i form af let hovedpine, træthed eller/og let ømhed i underlivet. I yderst sjældne tilfælde ses blødning eller infektion efter ægudtagning.
Får jeg penge for at være ægdonor?
Ifølge lovgivningen må vi udbetale en kompensation til dig på 7200 kr. pr. gang, du donerer æg.
Ægdonation betyder
Fertilitetsbehandlere kalder det at give æg til en anden kvinde eller par for ægdonation, mens det at modtage donoræg for ægmodtagelse eller ægreception. Den faglige betegnelse for æg er oocyt, hvorfor begreberne oocytdonation og oocytreception også hyppigt anvendes.