Hvad er ICSI?

ICSI = Intra Cytoplasmatisk Sædcelle Injektion  

Microinsemination/ICSI er ofte en vellykket behandling til par, hvor manden har nedsat sædkvalitet eller ingen sædceller i sædvæsken (ejakulatet). Metoden anvendes også, når der ikke sker befrugtning ved almindelig IVF-behandling, selvom der er normal sædkvalitet. 

ICSI har revolutioneret behandlingen af mandlig infertilitet, hvilket muliggør behandling, selvom der kun er meget få sædceller tilgængelige. 

ICSI anbefales når:

  1. Manden har nedsat sædkvalitet 
  2. Der er befrugtningsfejl eller en uventet lav befrugtningsrate af æggene efter alm IVF-behandling. 
  3. Manden er steriliseret eller der af andre årsager til, at der ikke er sædceller i ejakulatet (sædvæsken) og sædceller derfor er fundet ved en biopsi fra testiklerne 
  4. Der er udfordringer med at få erektion og lave en sædprøve. Dette inkluderer blandt andet også mænd med rygmarvsskader, diabetes og andre lidelser. 

Sådan udføres en ICSI-behandling

I stedet for at sædcellen selv skal svømme ind og befrugte ægget, bliver sædcellen udvalgt i laboratoriet og injiceres med en tynd nål i ægget. Sædcellen bliver grundigt udvalgt efter hvordan, den ser ud (morfologi) samt dens svømmeevne og hastighed. Da kun en sædcelle er nødvendig per æg, kan et meget lille antal sædceller anvendes. 

Normalt skal der mindst 150.000 sædceller til at befrugte et æg ved almindelig IVF-behandling, men ved ICSI-behandling skal der i princippet kun anvendes én sædceller per æg. Vi ser også i nogle tilfælde, at æg ikke vil befrugtes, selvom der anvendes donorsæd, men at normal befrugtning sker, hvis man anvender ICSI på disse æg. Her må man mistænke, at der er en fejl i æggeskallen eller i selve ægget, som gør, at normal befrugtning ikke sker. 

En sikker behandling

Det skal understreges, at der ikke er rapporteret om nogen risiko ved at anvende mikroinsemination/ICSI. Der er lavet store opfølgende undersøgelser på børn undfanget vha. ICSI-metoden, og der er ikke fundet øget antal kromosomfejl eller øget misdannelsesrisiko ved børnene. 

Juleferie

Vi har lukket pga. juleferie
fra d. 21. december 2024 til og med d. 1. januar 2025.

X